Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangının baskı merkezinin dükkân methaline bakılırsa sağ yan evetğu belirtilen raporda, burada yapılan elektrotlu fon makinesiyle yapılan çkızılışma esnasında yere ve etrafa dağılarak dökülen kıvılcımların yerde ve orijin yapılan yerin oyunluk zirı (yahut loca zirı) aralarından kapalı yere sakıt kıvılcımların burada kâin cepheıcıları tutuşma sıcaklığına kadar ısıtarak alevli yanmanın temellamış olacağı, çallıkışmanın devam etmesi dolayısıyla yanmanın geç ayrım edilmesi, yangının etrafta bulunan çok çabuk yerıcı ve basitçe şule allıkıcı öteki malzemelere sirayeti ile hızlı bir şekilde yayılmış olabileceği anlatıldı.

Cenahıcı gereç içermeyen ve tarafıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, sutaş sprey ve benzeri vesair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi konstrüksiyonlmayabilir.

Ancak, yangın bapsı vandözları beyninde eder farklılıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, tatminkâr fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, diğerleri faziletli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Korunumlu koridor ve hol: Yandaki başüstüneğu mekanlarla ayrılıp, yangın ammaçlı korunmak istenen koridor yahut hol.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir ivedi pozisyon çabucak insanların binayı güvenle bırakma etmesini katkısızlar. Ayrıca yapı içerisinde oluşan esrar ve sıcaklığın dışarıya geçmesine ket evet.

Gerçekten yangınlardan korunmak sinein omurga olan Yangın Çıkış Kapısı yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın elverişli standartlara ve yönetmeliklere reva olup olmadığını tayin etmek karınin kimlik ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

Kesme sayısı: Binaların tabaka sayısı bapların sayısını belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı bünyelarda her katta bir tane müstacel çıkış bapsı mekân almalıdır. Yüksek katlı konstrüksiyonlarda katlar arasındaki geçişlerde bile baplar bulunabilir.

Yangına Peklik: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylece yangın kabilinden durumlarda dahi kapılar insanların çıkışı midein elverişli konumda olabilir.

Farklı bir şpeş ise kapıların tamamıyla açık duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakılırsa eğer yangın kapısı alışılagelen zamanlarda kapanmayacak ve açıkça şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Kasalar hem özel eşyaların saklanması hem de birikimlerin korunması dâhilin kullanılan eşyalardır. Her ne derece konulevleri…

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi dumanı kesin ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sayesinde güvenli düzlem oluşturur.

Fakat dundaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda bir numara yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.

Hatta, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Report this wiki page